Cursus tekenen en schilderen

Teken- en schildercursussen Zuid-Limburg

De lopende herfstcursussen zijn coronavrij. In principe zijn de cursussen dagelijks (vm, nm of ’s avonds) mogelijk. Cursuskosten € 145,00. BTW € 30,00. Totaal € 175,00. Gratis parkeren voor de deur.

Wilt u in een ontspannen sfeer leren of nog beter leren tekenen en schilderen in olieverf of acryl? Bent u op zoek naar kleinschalige lesgroepen van drie tot en met zeven cursisten(, maar in coronatijd zijn er aanpassingen)?
Wilt u een eigen ‘handschrift’ ontwikkelen en niet langer precies op dezelfde saaie manier schilderen als uw docent of de andere cursisten, dan is Jos Schols voor u de ideale docent. Binnen het lesprogramma heeft u veel artistieke vrijheid.

Jos geeft sinds 2004 op een enthousiasmerende en leerzame manier les in zijn ruime, uitstekend verlichte en volledig ingerichte atelier aan huis. Bovendien is gelijktijdig een tweede lesruimte in huis coronavrij beschikbaar. Bij mooi weer ook in de achtertuin of op schilderachtige locaties in de regio. Wij gaan dus een stap verder dan alleen maar na-tekenen of -schilderen van plaatjes.De lessen zijn bedoeld voor volwassenen, ook studenten, zowel beginners als gevorderden.
Elke cursus telt vijftien wekelijkse lessen en begint steeds half september of half januari. De lessen worden doordeweeks gegeven overdag en ’s avonds. Ze duren 2 u 20’, inclusief korte pauze. U kunt individueel inschrijven of als groep(je).

Ambachtelijk
Centraal staat het ambachtelijk aanleren of verder uitdiepen van technische vaardigheden. Het begint met onderwerp- en materiaalkeuze, compositie, lijn- en penseelvoering, verhoudingen, kleurgebruik, licht-schaduw, sfeer, anatomie, karakter en expressie.
Ook leer ik u artistiek waarnemen, want dat is anders dan u in het dagelijks leven doet. Bij mij dus geen hapsnap-resultaat, maar degelijkheid en naar ieders wensen.
U maakt spelenderwijs wekelijks zichtbare vorderingen. Ik geef u de handvaten.

Materialen
Diverse materialen komen aan bod zoals tekenpotloden, Siberisch krijt, houtskool, zachte pastel en olie- en acrylverf. Maar niet alles tegelijk!
Mijn uitleg, begeleiding en evaluatie gebeuren zowel groepsgewijs als individueel in een fijne en vooral opbouwende sfeer. Wellicht ontdekt u nog verborgen talenten. Verder lezen onder de afbeeldingen.

Cursus op maat

Diverse thema’s mogelijk
Jos is zelf breed onderlegd. Hij kan dan ook een breed aanbod thema’s aanbieden zoals portret of model (gekleed of naakt), natuur, bloemen, dieren, perspectieftekenen, stillevens. Bij gelegenheid wordt een levend (portret) model uitgenodigd. Bovendien wordt een halve les ingepland voor leerzame, begrijpelijke kunstbeschouwing. 

Beginners kunnen er ook voor kiezen om de eerste acht lessen hetzelfde thema te nemen en de volgende zeven lessen een ander item. 
Bekijkt u maar eens de afbeeldingen van lessituaties en een selectie van de veelzijdige cursistenwerkstukken. Zij zijn zeker geen cloons van hun docent.

Herfstcursussen 2020
De lopende herfstcursussen duren tot einde 2020. Cursusgeld voor vijftien lessen € 145,00, BTW 21% € 30,00. Totaalbedrag ad € 175,00 gelijktijdig bij inschrijving overboeken. In het atelier is ter inzage een groot aantal kunstboeken. In de pauze is er voor iedereen gratis koffie en thee.

Ik hoop u voor het eerst of weer te mogen inschrijven.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.