Cursus tekenen en schilderen

Teken- en schildercursussen Zuid-Limburg

De herfstcursussen beginnen op 13 september.  De lessen zijn op maandagmiddag, dinsdagavond en woensdagavond. Vijftien wekelijkse lessen. Er zijn nog enkele plekken vrij. Cursuskosten € 148,76 + 21% BTW € 31,24 = € 180,00. Gratis parkeren voor de deur. De  cursusinformatie kunt u aanvragen via ‘Heeft u een vraag?’ (Beneden aan de pagina rechts).

Wilt u in een ontspannen sfeer leren of nog beter leren tekenen en/of schilderen in olieverf of acryl? Of wilt u enkele thema’s of technieken uitproberen dan wel uitdiepen? Dan is allround kunstenaar en eerstegraads docent Jos Schols voor u de juiste persoon voor een cursus. Bovendien worden thema’s uit de kunstgeschiedenis en enige kunstbeschouwing in de lessen op een verantwoorde manier ingebracht. Jos heeft o.m. het tentamen kunstgeschiedenis tijdens zijn opleiding met goed resultaat behaald. 

Wilt u een eigen ‘handschrift’ ontwikkelen en niet langer precies op dezelfde saaie manier schilderen als uw huidige docent, dan is Jos Schols voor u de ideale docent. Binnen het lesprogramma heeft u artistieke vrijheid. 

Jos geeft sinds 2004 op een enthousiasmerende en leerzame manier les in zijn ruime, uitstekend verlichte en volledig ingerichte atelier aan huis.                                                                          Bij mooi weer ook op het achterterras of op schilderachtige locaties in de regio. Wij gaan dus een stap verder dan alleen maar natekenen of -schilderen naar plaatjes. De lessen zijn bedoeld voor volwassenen, ook studenten, zowel beginners als gevorderden, vanaf zeventien jaar.
De halfjaarlijkse cursussen beginnen in september en januari. 

Cursussen op maat. Er zijn diverse mogelijkheden of thema’s zoals portret, (naakt) model, landschap, bloemen, dieren, stilleven en vrij schilderen. De thema’s zijn niet aan een lesdag gebonden. Graag uw voorkeur invullen op het inschrijvings-blad dat hoort bij de cursusinfo, die u wordt ge-e-mailed.  Bovendien wordt in de loop van elke cursus een halve les ingepland voor boeiende, begrijpelijke kunstbeschouwing. De lessen worden doordeweeks in principe dagelijks in de voor- en namiddag en ’s avonds gegeven. U heeft dus volop keuze!    Voor meer informatie kunt u bellen (043) 364 30 10 of mail naar info@josschols.nl.

Ambachtelijk
Centraal staat het ambachtelijk aanleren of verder uitdiepen van technische vaardigheden. Het begint met onderwerp- en materiaalkeuze, compositie, lijn- en penseelvoering, verhoudingen, kleurgebruik, licht-schaduw, sfeer, anatomie, karakter en expressie.
Ook leer ik u artistiek waarnemen, want dat is anders dan u in het dagelijks leven doet. Bij mij dus geen hapsnap-resultaat, maar degelijkheid en naar ieders wensen.
U maakt spelenderwijs wekelijks zichtbare vorderingen. Ik geef u de handvaten.

Materialen
Diverse materialen komen aan bod zoals tekenpotloden, kleurpotloden, aqarelpotloden, houtskool, zachte pastel en olie- en acrylverf. Maar niet alles tegelijk!
Mijn uitleg, begeleiding en evaluatie gebeuren zowel groepsgewijs als individueel in een fijne en vooral positieve sfeer. Wellicht ontdekt u nog verborgen talenten. Verder bekijken  onderstaande afbeeldingen, YouTube filmpje en Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.