Cursus tekenen en schilderen

Teken- en schildercursussen Zuid-Limburg

De lessen zijn op 18 mei met inachtneming van coronamaatregelen hervat.

Wilt u in een ontspannen sfeer leren of nog beter leren tekenen en schilderen? Bent u op zoek naar kleinschalige lesgroepen van maximum zeven cursisten?
Wilt u een eigen ‘handschrift’ ontwikkelen en niet langer precies op dezelfde manier schilderen als de andere cursisten, dan is Jos Schols voor u de ideale docent.

Jos geeft sinds 2004 op een enthousiasmerende en leerzame manier les in zijn ruime, uitstekend verlichte en volledig ingerichte atelier aan huis. Bij mooi weer ook in de achtertuin of op schilderachtige locaties in de regio. De lessen zijn bedoeld voor volwassenen, ook studenten, zowel beginners als gevorderden.
Elke cursus telt vijftien lessen en begint steeds in januari en in september.
De lessen worden doordeweeks gegeven overdag en ’s avonds. Ze duren 2 u 20’, inclusief korte pauze. De groepen zijn van drie tot en met hooguit zeven personen.

Ambachtelijk
Centraal staat het ambachtelijk aanleren of verder uitdiepen van technische vaardigheden. Het begint met onderwerp- en materiaalkeuze, compositie, lijn- en penseelvoering, verhoudingen, kleurgebruik, licht-schaduw, sfeer, anatomie, karakter en expressie
Ook leer ik u artistiek waarnemen, want dat is anders dan u in het dagelijks leven doet.
Bij mij dus geen hapsnap, maar degelijkheid en naar ieders wensen.
U maakt spelenderwijs wekelijks zichtbare vorderingen. Ik geef u de handvaten.

Materialen
Diverse materialen komen aan bod zoals tekenpotloden, Siberisch krijt, houtskool, zachte pastel, olie- en acrylverf en aquarel. Maar niet alles tegelijk!
Mijn uitleg, begeleiding en evaluatie gebeuren zowel groepsgewijs als individueel in een fijne en vooral opbouwende sfeer. Wellicht ontdekt u nog verborgen talenten. Verder lezen onder de afbeeldingen.

Cursus op maat

Diverse thema’s mogelijk
Jos is zelf breed onderlegd. Hij kan dan ook een breed aanbod thema’s aanbieden zoals portret, model (gekleed of naakt), natuur, bloemen, dieren, perspectieftekenen, stillevens en tekenen of schilderen op uw gevoel.
Bij gelegenheid wordt een levend (portret) model uitgenodigd. Een halve les wordt ingepland voor leerzame kunstbeschouwing.
Bekijkt u maar eens de afbeeldingen van lessituaties en een selectie van de veelzijdige cursistenwerkstukken. Zij zijn zeker geen cloons van hun docent.

Gestart in januari 2020
De nieuwe cursussen zijn in januari 2020 begonnen. Aansluiten tijdens de cursussen is nog mogelijk. De herfstcursussen starten in september 2020.

Cursusgeld voor vijftien lessen € 145,00, BTW 21% € 30,00. Totaalbedrag ad € 175,00 gelijktijdig bij inschrijving overboeken. In het atelier is ter inzage een groot aantal kunstboeken. In de pauze is er voor iedereen gratis koffie en thee.

Ik hoop u voor het eerst of weer te mogen inschrijven.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.