Cursus tekenen en schilderen

Teken- en schildercursussen Zuid-Limburg

Start nieuwe cursussen op 19 januari 2021. Corona-proof. Door de nieuwste coronamaatregelen liggen de lessen tijdelijk stop. Meer nieuws in februari. Lesmogelijkheden: doordeweeks overdag of ’s avonds. Cursuskosten € 148,76 + 21% BTW € 31,24 = € 180,00. Gratis parkeren voor de deur. Nieuw: in deze coronatijd gaan de lessen gewoon door. De tijdelijke verdeling van de cursisten tijdens de lessen in het lesatelier en in een extra leskamer, wordt door allen op prijs gesteld. Alles corona-proof.

Wilt u in een ontspannen sfeer leren of nog beter leren tekenen en schilderen in olieverf of acryl? Bent u op zoek naar kleinschalige lesgroepen? Wilt u een eigen ‘handschrift’ ontwikkelen en niet langer precies op dezelfde saaie manier schilderen als uw vorige docent of de andere cursisten, dan is Jos Schols voor u de ideale docent. Binnen het lesprogramma heeft u veel artistieke vrijheid.

Jos geeft sinds 2004 op een enthousiasmerende en leerzame manier les in zijn ruime, uitstekend verlichte en volledig ingerichte atelier aan huis.                                                                          Bij mooi weer ook op schilderachtige locaties in de regio. Wij gaan dus een stap verder dan alleen maar natekenen of -schilderen naar plaatjes. De lessen zijn bedoeld voor volwassenen, ook studenten, zowel beginners als gevorderden, vanaf zeventien jaar.
Elke cursus telt vijftien wekelijkse lessen en begint steeds in januari en september. Er zijn diverse mogelijkheden. De eerstvolgende cursussen beginnen op 20 januari 2021. De lessen worden doordeweeks gegeven overdag en ’s avonds. Ze duren 2 u 20’, inclusief korte pauze. In maart volgt informatie over het hervatten van de lessen.

Ambachtelijk
Centraal staat het ambachtelijk aanleren of verder uitdiepen van technische vaardigheden. Het begint met onderwerp- en materiaalkeuze, compositie, lijn- en penseelvoering, verhoudingen, kleurgebruik, licht-schaduw, sfeer, anatomie, karakter en expressie.
Ook leer ik u artistiek waarnemen, want dat is anders dan u in het dagelijks leven doet. Bij mij dus geen hapsnap-resultaat, maar degelijkheid en naar ieders wensen.
U maakt spelenderwijs wekelijks zichtbare vorderingen. Ik geef u de handvaten.

Materialen
Diverse materialen komen aan bod zoals tekenpotloden, Siberisch krijt, houtskool, zachte pastel en olie- en acrylverf. Maar niet alles tegelijk!
Mijn uitleg, begeleiding en evaluatie gebeuren zowel groepsgewijs als individueel in een fijne en vooral opbouwende sfeer. Wellicht ontdekt u nog verborgen talenten. Verder lezen onder de afbeeldingen.

Cursus op maat

Diverse thema’s mogelijk
Jos is zelf breed onderlegd. Hij kan dan ook een breed aanbod thema’s aanbieden zoals portret of model (gekleed of naakt), natuur, bloemen, dieren, perspectieftekenen, stillevens. Bij gelegenheid wordt een levend (portret) model uitgenodigd. Bovendien wordt in de loop van elke cursus een halve les ingepland voor interessante, begrijpelijke kunstbeschouwing. 

Beginners kunnen er ook voor kiezen om de eerste acht lessen hetzelfde thema te nemen en de volgende zeven lessen een ander item. 
Bekijkt u maar eens de afbeeldingen van lessituaties en een selectie van de veelzijdige cursistenwerkstukken. Zij zijn zeker geen cloons van hun docent.

Ik hoop u voor het eerst of weer te mogen inschrijven. Dit is mogelijk tot uiterlijk eind december 2020. 

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.