Workshop Tekenen- en schilderen in Zuid-Limburg

Wat is nog leuker dan enkele uren als groep creatief en ontspannen bezig zijn? Dan is een workshop tekenen, schilderen of pastellen onder deskundige, bezielende leiding van Jos Schols een aanrader. ‘Familie, vrienden of teamgenoten en collega’s kunnen inschrijven voor een creatieve doe-bijeenkomst’, nodigt de docent uit.

Families willen bijvoorbeeld een jubileum of verjaardag vieren met een verrassende en vooral ontspannen workshop bij Jos. Bedrijven zetten vaak in op een kunstzinnig personeelsuitje met als eigenlijke doel teambuilding. De deelnemers mogen na de creatieve bijeenkomst hun meesterwerk mee naar huis nemen als blijvende herinnering.

Diverse mogelijkheden

‘Eind 2023 waren hier acht talentvolle kinderen en tieners te gast voor een workshop van twee uren inclusief korte pauze. Dit betekende artistiek genieten door de jonge Picasso’s in een ontspannen sfeer. Ze zijn enthousiast met potloden en kleurpotloden aan de slag gegaan met het thema sneeuwpret (kinderen) en een zelfportret (tieners)’, aldus Jos, die jaren geleden al cursussen en workshops aan de jeugd heeft gegeven. De jeugd heeft tijdens de workshop enige technische inspiratie opgedaan en werd hun fantasie geprikkeld. Na afloop werden de werkstukken met gepaste trots besproken.

Twee collega’s met een drukke baan in de Randstad hebben ingeschreven voor een driedaagse workshop tekenen en schilderen. ‘Deze ervaren amateurkunstenaars zaten boordevol ideeën en hebben met genoegen tekeningen en schilderijen met een fraai resultaat tot stand gebracht’, herinnert Jos zich.

Seizoensgebonden, kleurrijke onderwerpen als natuur, bloemen en portret zijn populaire thema’s. Toeristen willen bijvoorbeeld als vakantieherinnering het Zuid-Limburgse heuvellandschap en vakwerkhuizen in hun werkstuk vereeuwigen.

Deelname

Deelname aan een workshop bij Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols is van vier tot veertig personen mogelijk. Welkom zijn kinderen vanaf vijf jaar, tieners en volwassenen. Het volledig ingerichte kunstatelier biedt plaats aan hoogstens tien deelnemers. De deelnemers mogen ook een grotere locatie aanbevelen.

Kosten

Volwassenen 3 uren/€ 90,00 p.p.
Voor groepen vanaf tien personen 3 uren/€ 60,00 p.p..
Jeugd 2 uren/€ 25,00.

Alle prijzen zijn incl. btw. Gratis kop thee/koffie met versnapering. Materialen komen voor rekening van de inschrijvers.

Bovendien is bij Jos het volgen van een twee- of driedaagse workshop mogelijk. Reservering kan het hele jaar door.

Ontketen uw creatieve kracht​

Geef kleur aan uw leven en ontwikkel artistieke talenten met de workshop cursus tekenen en schilderen. Neem vandaag nog contact op en begin uw kunstzinnige avontuur!