Een schilderij kopen of in opdracht laten maken

Een schilderij kopen

Wenst u een fraai, kleurrijk schilderij of mooie tekening voor bij u thuis, op kantoor of om cadeau te geven, dan kunt u uw hart ophalen in Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols. U kunt genieten van een gevarieerde collectie van ongeveer 65 van Jos’ eigen schilderijen, pastels en tekeningen . 
Hij maakt ook tekeningen en schilderijen in opdracht. Beneden op deze site vindt u alvast een selectie van zijn werk. Bij Jos heeft u ook de mogelijkheid om een schilderij vanaf een aantrekkelijk bedrag te huren (met koopkorting) op de pagina Kunstuitleen (klik eerst in het menu Overig).

Optimistische impressionistisch romanticus                                Jos Schols is sinds zijn kleutertijd begiftigd met het goedaar-dige kunstvirus. Hij nam als stevige basis twaalf jaren lang teken- en schilderlessen bij diverse professionele kunstenaars.  Jos heeft een boeiend assortiment eigen schilderijen, pastels en tekeningen opgebouwd en verkocht. De kunstschilder werkt bovendien in opdracht.         

De bevlogen kunstenaar schildert ambachtelijk met liefde voor het vak, waarbij schoonheid een belangrijke rol speelt. Zijn favoriete onderwerpen zijn karaktervolle portretten van jong en oud, model (en naakt), karakteristieke Zuid-Limburgse land-schappen, stads- en dorpsgezichten, energieke en ingetogen dansers en kleurrijke bloemen en nog meer moois. Jos licht enthousiast toe: ‘Ik schilder met hoogwaardige olieverf in warme, sprekende kleuren in een impressionistische stijl, soms half expressionistisch, met een romantische saus erover. Mijn werk heeft ook vaak een ‘dubbele bodem’, die voor zowel kenners als niet-kenners begrijpelijk is. Het straalt in elk geval optimisme en levenskracht uit. Daarmee wil ik op mijn manier vreugde brengen in deze door corona en andere onplezierige gebeurtenissen toch wel sombere tijd.’

‘Let’s dance’                                                                                                 Zijn eerste grote en tegelijk succesvolle solotentoonstelling wordt  in 1999 op twee locaties in Maastricht georganiseerd met als titel ‘Let’s dance’.                                                                                        Er  volgen solo- of groepsexposities in diverse gemeenten. In 2019 was er de expositie ‘Jo & Jos 30‘ in het Erfgoedhuis Meers-sen. Deze naar aanleiding van de mijlpaal dertig jaar wekelijks in de zomer in de fraaie natuur tekenen, schilderen en genieten met een groep rond Jo Lexis/Jos Schols. 

Toenmalig wethouder Jan Gulikers van Meerssen typeert en complimenteert de kunstenaar Jos Schols tijdens de officiële opening op 7 april 2019 als ‘romanticus, wiens werk zeer harmonieus van kleurstelling is en dat een grote rust uitstraalt.’  Leest u verder onder de geselecteerde afbeeldingen.  

Bovendien opdrachten
Jos werd gevraagd om de officiële carnavalsposter van Valkenburg aan de Geul 2015 te ontwerpen. Hij vond dat zowel eervol als confronterend. Waarom?                                              Bekijkt u maar eens de onderstaande mooie reportage van L1 over Jos en zijn poster. Deze werd op 12 februari 2015 op L1NWS uitgezonden. De reacties op de poster waren lovend.

De gedreven en betrokken kunstenaar tekent, pastelt en schildert vrij en in opdracht bijvoorbeeld een karaktervol en gelijkend portret of groepsportret. Dit is mogelijk naar levend model en/of naar foto’s bijvoorbeeld van een dierbare of uw huisdier. De prijzen zijn gestaffeld.

Andere onderwerpen voert hij met evenveel plezier en vaardigheid uit.
Jos nodigt u uit:’ Graag bespreek ik met u uw wensen en de diverse mogelijkheden. En hier kunt u gratis parkeren.’ Thuisgalerie en het Kunstatelier Jos Schols is op afspraak geopend, zonder koopverplichting. Ook groepen zijn welkom.

Kunstgalerie bezoeken

De opgebouwde collectie heeft geresulteerd in een galerie aan huis, waar u Jos’ eigen kunstwerken kunt bezichtigen, kopen of huren. U bent hier dagelijks op afspraak welkom onder het genot van een drankje. Gelieve tijdig voor uw komst even op te bellen. Geneert u zich niet, want hier geldt geen koopverplich-ting. Groepen tot en met vier personen zijn deze coronatijd ook weer welkom. Na de coronatijd weer max. vijftien bezoekers tegelijk. Gratis parkeren voor de deur.

Thuisgalerie en Kunstgalerie Jos Schols is gevestigd in de helft van een grote twee onder één kap woning. Jos’ woning is in zijn geheel ingericht met eigen kunst en uitsluitend als decoratie ook met kleine houten Afrikaanse beelden.
Veel bezoekers, die hier voor het eerst komen, merken op dat je van buitenaf in deze intieme, rustige straat niet kunt zie hoe ruim dit kunsthuis van binnen is. Laat u zich verrassen! De expositie is permanent. Nieuwe kunstwerken worden ingepast.

Zorgvuldige selectie en presentatie
Jos’ kleurrijke kunstwerken hebben diverse thema’s en zijn gemaakt in meerdere technieken en formaten. Diverse prijsklassen tot en met € 2.000,00. 
Het assortiment is zorgvuldig geselecteerd en te zien in een overzichtelijke tegelijk ongedwongen huiselijke sfeer, inclusief panelen en spots. Hierdoor komen de kunstwerken uitstekend tot hun recht. Dit concept werkt inspirerend voor de bezoekers bij hen thuis.

De expositie is ingericht op drie verdiepingen. Het ruime en nette schildersatelier annex de compleet ingerichte lesruimte, die snel kan worden omgevormd naar  fotostudio, bevindt zich op de zolderverdieping. Dit is daarom een waar kunstwalhalla.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.