Een schilderij kopen of in opdracht laten maken

Een schilderij kopen

De Thuisgalerie is op afspraak geopend, zonder koopver-plichting. Bent u op zoek naar een fraai, kleurrijk schilderij voor bij u thuis, op kantoor of om cadeau te geven, dan vindt u in mijn grote, gevarieerde collectie van ruim 60 eigen schilderijen, pastels en tekeningen vast een werk van uw belangstelling. Dit is ideaal voor een mooie plek bij u thuis, op kantoor of in een openbare ruimte. 
Jos Schols maakt ook tekeningen en schilderijen in opdracht. Op deze site vindt u alvast een selectie van zijn werk. De mogelijkheden om een schilderij vanaf een aantrekkelijk bedrag te huren, vindt u op de pagina Kunstuitleen (in menu onder de knop Overig).

Optimistisch impressionistisch romanticus
Jos is sinds zijn kleutertijd begiftigd met het goedaardige kunstvirus.
Zijn leermeesters bij wie hij teken- en cursussen gevolgd heeft, hebben hem diverse teken- en schildertechnieken bijgebracht.
Hij heeft een fors assortiment eigen schilderijen, pastels en tekeningen opgebouwd en verkocht, ook in opdracht.            ‘Mijn favoriete thema’s zijn karaktervolle portretten, model (en naakt), karakteristieke Zuid-Limburgse landschappen, stads- en dorpsgezichten, klassieke en moderne dansers en kleurrijke bloemen. Dit alles doorgaans in olieverf in een impressionistische stijl, soms half expressionistisch, met een romantische saus erover. ‘Mijn werk heeft ook vaak een ‘dubbele bodem’, die voor zowel kenners als niet-kenners begrijpelijk is. Het straalt in elk geval optimisme uit’, legt de bevlogen kunstenaar uit.

‘Let’s dance’
Zijn eerste grote en tegelijk succesvolle solotentoonstelling wordt in 1999 op twee locaties in Maastricht georganiseerd met als titel ‘Let’s dance’.
Er volgen vele solo- of groepsexposities in diverse gemeenten.
In 2019 is er de expositie ‘Jo & Jos 30‘ in het Erfgoedhuis Meerssen. Deze naar aanleiding van de mijlpaal dertig jaar wekelijks in de zomer met een groep rond Jo Lexis/Jos Schols in de fraaie natuur tekenen, schilderen en genieten.
Toenmalig wethouder Jan Gulikers van Meerssen typeert de kunstenaar Jos Schols tijdens de officiële opening op 7 april 2019 als ‘romanticus, wiens werk zeer harmonieus van kleurstelling is en dat een grote rust uitstraalt.’ Dat is een treffend compliment. Leest u verder onder de geselecteerde afbeeldingen.

Bovendien opdrachten
Jos werd gevraagd om de officiële carnavalsposter van Valkenburg aan de Geul 2015 te ontwerpen. Hij vond dat een grote eer, maar tegelijk confronterend. Waarom?
Bekijkt u maar eens onderstaand mooie verslag dat L1 over Jos en de poster heeft gemaakt. Dit werd op 12 februari 2015 op L1NWS uitgezonden. De reacties op de poster waren lovend.

De gedreven en betrokken kunstenaar tekent, pastelt en schildert vrij en in opdracht bijvoorbeeld een karaktervol en gelijkend portret of groepsportret. Dit is mogelijk naar levend model en/of naar foto’s bijvoorbeeld van een dierbare of uw huisdier. De prijzen zijn gestaffeld.

Andere onderwerpen voert hij met evenveel plezier en vaardigheid uit.
Jos nodigt u uit:’ Graag bespreek ik met u uw wensen en de diverse mogelijkheden. En hier kunt u gratis parkeren.’

Kunstgalerie bezoeken

De opgebouwde collectie heeft geresulteerd in een galerie aan huis, waar u Jos’ eigen kunstwerken kunt bezichtigen, kopen of huren. U bent hier dagelijks op afspraak welkom onder het genot van een drankje. Gelieve tijdig voor uw komst even op te bellen. Geneert u zich niet, want hier geldt geen koopverplich-ting. Groepen tot en met ongeveer vijftien personen zijn na de coronatijd ook weer welkom. Gratis parkeren voor de deur.

Thuisgalerie en Kunstgalerie Jos Schols is gevestigd in de helft van een grote twee onder één kap woning. Jos’ woning is in zijn geheel ingericht met eigen kunst en uitsluitend als decoratie ook met kleine houten Afrikaanse beelden.
Veel bezoekers, die hier voor het eerst komen, merken op dat je van buitenaf in deze intieme, rustige straat niet kunt zie hoe ruim dit kunsthuis van binnen is. Laat u zich verrassen! De expositie is permanent. Nieuwe kunstwerken worden ingepast.

Zorgvuldige selectie en presentatie
Jos’ kleurrijke kunstwerken hebben diverse thema’s en zijn gemaakt in meerdere technieken en formaten. Diverse prijsklassen tot en met € 2.000,00. 
Het assortiment is zorgvuldig geselecteerd en te zien in een overzichtelijke tegelijk ongedwongen huiselijke sfeer, inclusief panelen en spots. Hierdoor komen de kunstwerken uitstekend tot hun recht. Dit concept werkt inspirerend voor de bezoekers bij hen thuis.

De expositie is ingericht op drie verdiepingen. Het ruime en nette schildersatelier annex de compleet ingerichte lesruimte, die snel kan worden omgevormd naar  fotostudio, bevindt zich op de zolderverdieping. Dit is daarom een waar kunstwalhalla.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.