Een schilderij kopen of in opdracht laten maken

Een schilderij kopen

De Thuisgalerie is sinds 3 maart weer geopend na versoe-peling coronabeperkingen. U kunt een afspraak maken zonder koopverplichting. Bent u op zoek naar een fraai, kleurrijk schilderij voor bij u thuis, op kantoor of om cadeau te geven, dan vindt u in mijn grote, gevarieerde collectie van ruim 60 eigen schilderijen, pastels en tekeningen vast een werk van uw belangstelling. Dit is ideaal voor een mooie plek bij u thuis, op kantoor of in een openbare ruimte. 
Jos Schols maakt ook tekeningen en schilderijen in opdracht. Op deze site vindt u alvast een selectie van zijn werk. De mogelijkheden om een schilderij vanaf een aantrekkelijk bedrag te huren, vindt u op de pagina kunstuitleen.

Impressionistisch romanticus
Jos is sinds zijn kleutertijd begiftigd met het goedaardige kunstvirus.
Zijn leermeesters bij wie hij teken- en cursussen gevolgd heeft, hebben hem diverse teken- en schildertechnieken bijgebracht.
Hij heeft een fors assortiment eigen schilderijen, pastels en tekeningen opgebouwd en verkocht, ook in opdracht.            ‘Mijn favoriete thema’s zijn karaktervolle portretten, model (gekleed en ingetogen naakt), karakteristieke Zuid-Limburgse landschappen, stads- en dorpsgezichten, klassieke en moderne dansers en kleurrijke bloemen. Dit alles doorgaans in olieverf in een impressionistische stijl, soms half expressionistisch, met een romantische saus erover’, legt de bevlogen kunstenaar uit.

‘Let’s dance’
Zijn eerste grote en tegelijk succesvolle solotentoonstelling wordt in 1999 op twee locaties in Maastricht georganiseerd met als titel ‘Let’s dance’.
Er volgen vele solo- of groepsexposities in diverse gemeenten.
In 2019 is er de expositie ‘Jo & Jos 30‘ in het Erfgoedhuis Meerssen. Deze naar aanleiding van de mijlpaal dertig jaar wekelijks in de zomer met een groep rond Jo Lexis/Jos Schols in de fraaie natuur tekenen, schilderen en genieten.
Toenmalig wethouder Jan Gulikers van Meerssen typeert de kunstenaar Jos Schols tijdens de officiële opening op 7 april 2019 als ‘romanticus, wiens werk zeer harmonieus van kleurstelling is en dat een grote rust uitstraalt.’ Dat is een mooi compliment. Leest u verder onder de geselecteerde afbeeldingen.

Bovendien opdrachten
Jos werd gevraagd om de officiële carnavalsposter van Valkenburg aan de Geul 2015 te ontwerpen. Hij vond dat een grote eer, maar tegelijk confronterend. Waarom? Bekijkt u maar eens onderstaand mooie verslag dat L1 over Jos en de poster heeft gemaakt. Dit werd op 12 februari 2015 op L1NWS uitgezonden.

De bevlogen en betrokken kunstenaar tekent, pastelt en schildert vrij en in opdracht bijvoorbeeld een betaalbaar karaktervol en gelijkend portret of groepsportret. Dit is mogelijk naar levend model en/of naar foto’s bijvoorbeeld van een dierbare of uw huisdier.

Andere onderwerpen voert hij met evenveel plezier en vaardigheid uit.
Jos nodigt u uit:’ Graag bespreek ik met u uw wensen en de diverse mogelijkheden. En hier kunt u gratis parkeren.’

Kunstgalerie bezoeken

De opgebouwde collectie heeft geresulteerd in een galerie aan huis, waar mijn eigen werken te bezichtigen, te koop of te huur zijn.

Onder het genot van een drankje kunt u op afspraak dagelijks hier terecht. Gelieve tijdig voor uw komst even op te bellen. Geneert u zich niet, want hier is geen koopverplichting. Groepen tot en met ongeveer vijftien personen zijn na de coronatijd ook weer welkom. Gratis parkeren voor de deur.

Thuisgalerie en Kunstgalerie Jos Schols is gevestigd in de helft van een grote twee onder één kap woning. Jos’ woning is in zijn geheel ingericht met eigen kunst en als decoratie kleine houten Afrikaanse beelden.
Veel bezoekers, die hier voor het eerst komen, merken op dat je van buitenaf in deze korte straat niet ziet hoe ruim dit kunsthuis van binnen is. Laat u zich verrassen! De expositie is doorlopend geopend.

Zorgvuldige selectie en presentatie
Jos’ kleurrijke kunstwerken hebben diverse thema’s en zijn gemaakt in meerdere technieken en formaten. Diverse prijsklassen tot en met € 2.000,00. 
Het assortiment is zorgvuldig geselecteerd en te zien in een huiselijke sfeer, inclusief panelen en spots. Hierdoor komen de kunstwerken uitstekend tot hun recht.

De expositie is ingericht op drie verdiepingen. Het ruime en altijd nette schildersatelier annex de compleet ingerichte lesruimte annex fotostudio bevindt zich op de zolderverdieping bevindt. Dit is een waar kunstwalhalla.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.