Een schilderij kopen of in opdracht laten maken

Een schilderij kopen

Bent u op zoek naar een fraai, kleurrijk schilderij voor bij u thuis, op kantoor of om cadeau te geven, dan vindt u in mijn grote, gevarieerde collectie van ruim 60 eigen schilderijen, pastels en tekeningen vast een werk van uw gading. 
Ik maak ook tekeningen en schilderijen in opdracht. Op deze site vindt u alvast een selectie van mijn werk. De mogelijkheden om een schilderij te huren vindt u op de pagina kunstuitleen.

Impressionistisch romanticus
Sinds mijn kleutertijd ben ik begiftigd met het goedaardige kunstvirus.
Mijn leermeesters bij wie ik teken- en cursussen gevolgd heb, hebben mij diverse teken- en schilderstechnieken bijgebracht.
Geleidelijk heb ik een fors assortiment eigen schilderijen, pastels en tekeningen opgebouwd. Mijn favoriete thema’s zijn karaktervolle portretten, model (gekleed en ingetogen naakt), karakteristieke Zuid-Limburgse landschappen, stads- en dorpsgezichten, klassieke en moderne dansers en kleurrijke bloemen. Dit alles in een impressionistische stijl, soms half expressionistisch, met een romantische saus erover.

‘Let’s dance’
Mijn eerste grote en tegelijk succesvolle solotentoonstelling wordt in 1999 op twee locaties in Maastricht georganiseerd met als titel ‘Let’s dance’.
Er volgen vele solo- of groepsexposities in diverse gemeenten.
Vers in het geheugen ligt in 2019 de expositie ‘Jo & Jos 30‘ in het Erfgoedhuis Meerssen. Deze naar aanleiding van het bereiken van de mijlpaal dertig jaar wekelijks in de zomer met een groep(je) rond Jo Lexis/Jos Schols tekenen, schilderen en genieten in/van de natuur.
Wethouder Jan Gulikers van Meerssen typeert de kunstenaar Jos Schols tijdens de officiële opening op 7 april in Meerssen als ‘romanticus, wiens werk zeer harmonieus van kleurstelling is en dat een grote rust uitstraalt.’ Dat is een mooi compliment. Lees verder onder de afbeeldingen.

Bovendien opdrachten
Jos werd gevraagd om de officiële carnavalsposter van Valkenburg aan de Geul 2015 te ontwerpen. Hij vond dat een grote eer, maar tegelijk confronterend. Waarom? Bekijkt u maar eens onderstaand mooie verslag dat L1 over Jos en de poster heeft gemaakt. Dit werd op 12 februari 2015 op L1NWS uitgezonden.

De bevlogen en betrokken kunstenaar tekent, pastelt en schildert vrij en in opdracht bijvoorbeeld een betaalbaar karaktervol en gelijkend portret of groepsportret. Dit is mogelijk naar levend model en/of naar foto’s bijvoorbeeld van een dierbare of uw huisdier.

Andere onderwerpen voert hij met evenveel plezier en vaardigheid uit.
Graag bespreek ik met u uw wensen en de diverse mogelijkheden. Gratis parkeren voor de deur.

Kunstgalerie bezoeken

De opgebouwde collectie heeft geresulteerd in een galerie aan huis, waar mijn eigen werken te bezichtigen, te koop of te huur zijn. O ja, onder ‘Een schilderij kopen’ heeft u waarschijnlijk al gelezen dat u nog tot en met januari 2020 vrijwel  al mijn werk kunt kopen met 25% korting.  Dat is mooi meegenomen.

Onder het genot van een drankje kunt u doorgaans op zondagen van 14.00 – 17.00 uur hier terecht, maar op andere dagen heet ik u ook welkom. Gelieve mij tijdig voor uw komst even op te bellen, ook op andere dagen. Geneert u zich niet, want hier is geen koopverplichting. Groepen tot en met ongeveer vijftien personen zijn ook welkom. Gratis parkeren voor de deur.

Thuisgalerie en Kunstgalerie Jos Schols is gevestigd in de helft van een grote twee onder één kap woning. Jos’ woning is in zijn geheel ingericht met eigen kunst en als decoratie kleine houten beelden.
Veel bezoekers, die hier voor het eerst komen, merken op dat je van buitenaf in deze korte straat niet ziet hoe ruim dit kunsthuis van binnen is. Laat u zich verrassen! De expositie is doorlopend geopend.

Zorgvuldige selectie en presentatie
Jos’ kleurrijke kunstwerken hebben diverse thema’s en zijn gemaakt in meerdere technieken en formaten. Diverse prijsklassen tot en met € 2.000,00. 
Het assortiment is zorgvuldig geselecteerd en te zien in een huiselijke sfeer, inclusief panelen en spots. Hierdoor komen de kunstwerken uitstekend tot hun recht.

De expositie is ingericht op drie verdiepingen. Er is geen vaste looproute.
Hierbij de vermelding dat zich het ruime en altijd nette schildersatelier annex compleet ingerichte lesruimte annex fotostudio op de zolderverdieping bevindt. Dit is een waar kunstwalhalla.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.