Schrijver van redactionele teksten en advertorials

Tekstschrijver

Veelzijdig
Ook voor het schrijven van professionele lange of korte redactionele teksten of advertorials ben ik als tekstschrijver voor u de juiste persoon. Ik voer uw opdracht snel en accuraat uit.
Vanaf 1990 schrijf ik al op freelancebasis voor regionale kranten (ook op kantoor) en magazines. Zo was ik onder meer 23 jaar lang werkzaam voor diverse edities van A & C Media (NWG).
Voorts heb ik veel geschreven voor ondernemingen, organisaties en particulieren.

Vaker was ik redacteur bij magazines. Mensen in Valkenburg aan de Geul en in de regio kennen mij waarschijnlijk nog als redacteur en fotograaf van het geliefde magazine Markant, dat eind 2018 onverwacht moest stoppen.

Tot nu toe heb ik ruim tweeduizend artikelen en duizenden bijbehorende afbeeldingen in opdracht uitgevoerd en altijd op tijd aangeleverd.
Ook hier blijkt mijn veelzijdigheid, want ik heb geschreven over nieuwe en bestaande bedrijven, jubilea, geschiedenis, kunst, onderwijs, economie, toerisme, politiek, natuur en bijzondere hobby’s. Verder heb ik brochures en columns geschreven. Doorgaans is een interview aan het artikel of advertorial voorafgegaan.
Ik houd mij aanbevolen voor nieuwe opdrachten voor bedrijven, organisaties, verenigingen en particulieren.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.

‘Het paradijs op aarde’
De markante geschiedenis van het Ignatiuscollege/Huize Boslust in Hulsberg-Valkenburg aan de Geul, 1894-2019. Het is voor het eerst dat een standaardwerk (én levenswerk) over de gehele geschiedenis van het wereldberoemde Ignatiuscollege/Huize Boslust  wordt uitgebracht. 
Velen bewaren dankbare herinneringen aan dit cultuurhistorisch belangrijke gebouw, omdat zij er gewoond of gewerkt hebben of bezoeker zijn geweest.

Jos Schols heeft jarenlang historisch onderzoek uitgevoerd. Hij bestudeerde archieven en binnenlandse en buitenlandse literatuur. Als kers op de taart heeft hij 55 interviews afgenomen. Het is daarom een historisch document over en voor mensen, dat jarenlang zijn waarde zal behouden! 

Het boek is opgebouwd uit negen hoofdstukken, die elk een tijdvak bevatten. Dit begint bij naar Kasteel Wijnandsrade gevluchte Duitse jezuïeten. Van hieruit bouwen ze in Kattebeek (toen nog gemeente Hulsberg) hun Ignatiuscollege, later Huize Boslust genoemd. Nadat ze opnieuw verjaagd zijn, komen meerdere gebruikers voorbij. Het laatste hoofdstuk beschrijft alle straatnamen in Broekhem-Noord in hun historische context.  

Veelzijdigheid, degelijkheid en transparantie typeren dit belangrijke en betaalbare boekwerkHet is boeiend geschreven. Met een voorwoord door oud-politicus drs Martin Eurlings. Dit historisch document wordt in eigen beheer op idealistische basis uitgegeven. U kunt het alvast bestellen voor uzelf of om cadeau te doen via ‘Heeft u een vraag?’  

Boekpresentatie

Niet-alledaagse presentatie en lezing van en over ‘Het paradijs op aarde’ op (gewijzigde datum) donderdag 14 mei 2020 in Heuvelland Bibliotheek Valkenburg, om 19.30 uur. Sprekers zijn drs Martin Eurlings, Connie Wezeman en Thomas Brune. Lezing door historicus en auteur Jos Schols. Digitaal aanmelden via Bieb Valkenburg. Luxe uitvoering. Ruim 400 p. Ruim 150 afb. Noten en bronvermelding. Veel nieuwe feiten en inzichten. € 29,95 p. st.   U kunt het boek alvast bestellen via ‘Heeft u een vraag?’  Ik stuur u vervolgens nadere info.