Schrijver van redactionele teksten en advertorials

Tekstschrijver

Veelzijdig
Ook voor het schrijven van professionele lange of korte redactionele teksten of advertorials ben ik voor u de juiste persoon. Ik voer uw opdracht snel en accuraat uit.
Vanaf 1990 schrijf ik al op freelance basis voor regionale kranten. Zo was ik onder meer 23 jaar lang werkzaam voor diverse edities van A & C Media (NWG).
Voorts heb ik veel geschreven voor ondernemingen, organisaties en particulieren.

Vaker was ik redacteur bij diverse tijdschriften. Mensen in Valkenburg aan de Geul en in de regio kennen mij waarschijnlijk nog als redacteur en fotograaf van het geliefde magazine Markant, dat eind 2018 onverwacht moest stoppen.

Tot nu toe heb ik ruim tweeduizend artikelen en duizenden bijbehorende afbeeldingen in opdracht uitgevoerd en altijd op tijd aangeleverd.
Ook hier blijkt mijn veelzijdigheid, want ik heb geschreven over nieuwe en bestaande bedrijven, jubilea, geschiedenis, kunst, onderwijs, economie, toerisme, politiek, natuur en bijzondere hobby’s. Verder heb ik brochures en columns geschreven. Doorgaans is een interview aan het artikel of advertorial voorafgegaan.
Ik houd mij aanbevolen voor nieuwe schrijfopdrachten van u, bedrijven, organisaties, verenigingen en particulieren.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie kunt u e-mailen of bellen met Jos Schols van Thuisgalerie en Kunstatelier Jos Schols.

‘Het paradijs op aarde’
De markante geschiedenis van het Ignatiuscollege/Huize Boslust in Hulsberg/Valkenburg aan de Geul, 1894-2019.
Het is voor het eerst dat een standaardwerk over de gehele geschiedenis van het wereldberoemde Ignatiuscollege/Huize Boslust  wordt uitgegeven. Velen bewaren dankbare persoonlijke herinneringen aan dit cultuurhistorisch belangrijke gebouw.

Jos Schols bestudeerde onder meer archieven en binnenlandse en buitenlandse literatuur. Als kers op de taart heeft hij 55 interviews afgenomen. Het is daarom een historisch document over en voor mensen, dat jarenlang zijn waarde zal behouden! 

Negen hoofdstukken: Kulturkampf en vlucht Duitse jezuïeten naar Kasteel Wijnandsrade. Zij bouwen van daaruit in Kattebeek (Kraaiendorp, toen nog  gemeente Hulsberg) hun wereldberoemde Ignatiuscollege, met daarin een studiehuis (met onder meer de sterrenwacht) en een seminarie. Vervolgens dient het indrukwekkende gebouw als Reichsschule, Amerikaans legerhospitaal, kamp voor repatrianten (ook ontvangstcentra in Valkenburg) en daarna als interneringskamp voor politieke delinquenten (ook vrouwenkamp Ravensbosch). 

Met de komst van de Franciscanessen van de H. Joseph als eigenaressen breekt een nieuwe tijd aan. De nonnen noemen hun gebouw Huize Boslust en richten het in als hun moederhuis en bejaardentehuis. Na hun vertrek  koopt de Maharishi het complex. Er worden hier transcendente meditatiecursussen gegeven. Nadat de beheerder Huize Boslust in 2018 verlaten heeft, staat het gebouw leeg. Eigenaar Ontwikkelfonds NV zoekt onverdroten naar een nieuwe exploitant. Het laatste hoofdstuk beschrijft alle straatnamen in Broekhem-Noord in hun historische context. Deze buurt is mede door de aanwezigheid van het Ignatiuscollege ontstaan.  

Veelzijdigheid, degelijkheid en transparantie typeren dit belangrijke en betaalbare boekwerkHet is boeiend geschreven. Met een voorwoord door oud-politicus drs Martin Eurlings. Dit historisch document wordt in eigen beheer op professionele, tegelijk idealistische, basis uitgegeven. U kunt het alvast bestellen en betalen voor uzelf of om cadeau te doen via ‘Heeft u een vraag?’  Attentie: wacht niet te lang, want de oplage is beperkt.

Nieuws: – Ontvangen: dummy van het boek. Ziet er nu al prachtig uit. – Interview gegeven aan magazine Kijk op Valkenburg (uitgave juli 2020).

Boekpresentatie

De presentatie van ‘Het paradijs op aarde’ vindt plaats najaar 2020 in Heuvelland Bibliotheek Valkenburg.  Sprekers zijn drs Martin Eurlings, Connie Wezeman en Thomas Brune. Aansluitend lezing door historicus en auteur Jos Schols. Meteen hierna begint in de bieb de verkoop. Vanaf de volgende dag is het boekwerk uitsluitend te koop bij de auteur. 

Luxe uitvoering. Geïllustreerd, noten, bron- en literatuurvermelding. Veel nieuwe historische feiten en inzichten. Slechts € 29,95. De oplage is beperkt. U kunt het boek alvast bestellen en vooruit betalen via ‘Heeft u een vraag?’  Ik stuur u vervolgens nadere info.